Laborok, kutató- és oktatási intézetek

Biológiai minták tárolásával, gyors fagyasztásával gyakran találkozhatunk különböző egyészségügyi intézményekben, laborokban. A minták szállításához elengedhetetlen a megfelelő hőmérséklet biztosítása mozgatás közben is, melyhez a cseppfolyós nitrogén jó megoldással szolgál. Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő tároló-, szállító eszközt, valamint a szükséges tartozékokat kínálatunkból!

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat a Google Play vagy az Apple App Store-ból, melyben 3D-ben megtekintheti egy modern minden előírásnak megfelelő krió / biológiai labor kialakítását.

Linde Virtual Cryo – Android
Linde Virtual Cryo – IOS
kémcsövek
laboratóriumi vizsgálat
nitrogén tartály
egészség, orvosi ellátás
kémia oktatás

Mintatárolás, cryo- és biobank, IVF központok

A kriogén tárolás manapság egyre nagyobb szerepet kap a biológiai minták megőrzésében. A nitrogénes közegben történő tárolás biztosítja a sejtek és szövetek károsodás nélküli eltarthatóságát. A nitrogénes mintatárolók, fiolák, szalmák, vérzsákok stb. hosszú időn át történő energiahatékony tárolását teszik lehetővé.

nitrogénes mintatároló
minták tárolása
biológiai minták megőrzése
nitrogénes mintatároló
biológiai minták megőrzése

Orvosi és állatorvosi rendelők

A hideg közeggel történő érzéstelenítés, helyi fagyasztás nem ismeretlen az orvosok, állatorvosok körében. A hideg sokk jótékony hatással van az immunrendszerre, megfiatalítja a szervezetet, gátolja az öregedést, kisimítja a ráncokat, természetes módon regenerálja a sejteket, javítja az arcbőr anyagcseréjét (ld. még krioszauna).

folyékony nitrogén tartályban
krioszauna
gyerekorvos
folyékony nitrogén tartályban
gyerekorvos

Krioszauna

Ez a hagyományos szauna ellentétje, ugyanis a szervezetet nagyon rövid időre (1-3 percre) -120°C és -170°C közötti hőmérsékletnek teszi ki. A hőmérséklet mintegy 30 másodperc alatt csökken -20 Celsius fokról akár -170 Celsius fokra, majd az elért hőmérséklet a kívánt időtartamig változatlan marad. Egy terápia időtartama 60-180 másodperc. A teljes kúra 10-20 vagy még több alkalomból áll.

A krioszauna jótékony hatásai

 • hatékonyan kezeli a következő gyógyászati területeken leggyakrabban előforduló egyes krónikus megbetegedéseket: reumatológia, gasztroenterológia, neurológia, szexológia és urológia, nőgyógyászat, endokrinológia, kardiológia, bőrgyógyászat, ortopédia és traumatológia, fizikai rehabilitáció, sportorvoslás, tüdőgyógyászat, kozmetológia
 • csökkenti a cellulitiszt és a testsúlyt (a krioszauna több mint 1000 kcal-t képes elégetni), segítség az elhízás elleni küzdelemben
 • erősíti az immunrendszert
 • megfiatalítja a szervezetet, meggátolja az öregedést, kisimítja a ráncokat
 • természetes módon regenerálja a sejteket
 • az arcbőr anyagcseréjének javítása,
 • az arc, nyak, hát, has, csípő és végtagok bőrének megfiatalítása
 • haj, körmök erősítése bőrhibák kezelése
 • impotencia kezelése, és a libidó, erekció erősítése
 • segít a műtétek utáni felépülésben
 • segít az influenza és megfázás megelőzésében
 • segít a stressz és annak következményeinek megelőzésében (álmatlanság, depresszió, evészavarok)
 • akut és krónikus sportsérülések enyhítésében, kezelésében és rehabilitációjában segít
 • sportolók megfelelő edzettségi szintjének fenntartásában, fizikai és szellemi felkészülésében játszhat szerepet közvetlenül versenyek, meccsek előtt
 • sportolók aktív sportolási időtartamát növeli
krioszaunás kezelés
krioszaunában
CrioAction krioszauna
krioszaunás kezelés
CrioAction krioszauna

Bőrgyógyászat, kriosebészet

A kriosebészet egy egyszerű, gyors és hatásos eljárás a bőr jóindulatú vagy premalignus, egyes esetekben malignus elváltozásainak roncsolására, eltávolítására.

Az eltérő bőrsejtek másképpen reagálnak a fagyasztásra, így a nitrogénnek köszönhető gyors hűtés következtében az orvos tolerálható fájdalom mellett képes megszabadítani páciensét a nemkívánatos kinövéstől, bőrelváltozástól.

bőrgyógyászati fagyasztás
nitrogénes gyorsűtés
bőrgyógyászati kezelés
bőrgyógyászati fagyasztás
bőrgyógyászati kezelés

Zsugorkötés nitrogénnel

Különböző csapok (tengelyek), furatok illesztéséhez, szereléséhez az acélszerkezet építésben, a gépgyártásban sok esetben a súrlódással záró, rugalmas közbenső elemek nélküli szilárd kötést, az un. zsugorkötést használják. Az ilyen típusú szerelés esetén az egymásba helyezett alkatrészek fedése következtében valósul meg a gyakorlatilag oldhatatlan kötés. A csapátmérő valamivel nagyobb, mint a furatátmérő, ezért a két elemnek egymásba helyezésekor az elemek alakváltozást szenvednek, ami a felfekvő palástokon egyenletesen eloszlónak feltételezhető palástnyomást ébreszt.

A palástnyomás a felületek súrlódása folytán teszi alkalmassá a kötést erőátadásra.

Nitrogén az építkezésben
Nitrogén a gépgyártásban
Építkezésen is használják a nitrogént
Nitrogén az építkezésben
Építkezésen is használják a nitrogént

Nitrogénes lézervágás

Elsősorban erősen ötvözött acélok, bizonyos esetben vékony szerkezeti acélok lézersugaras vágásához semleges vágógázként általában nitrogént használnak. A lézergépek installációját követő kezdeti szakaszban (még nem túl nagy mennyiségi igény esetén), a felhasználó telephelyén felállított mobil vagy telepített nitrogén tartályok gyors, és rugalmas feltöltéséhez alkalmazhatók ezek a mobil eszközök.

Nitrogénes lézervágás
Lézersugaras vágás
Nitrogén gáz a lézervágáshoz
Nitrogénes lézervágás
Nitrogén gáz a lézervágáshoz